Άρθρα - Δημοσιεύεσεις
Η θλίψη, το άγχος και η ανυσηχία έχουν συχνά πολλές ρίζες.
Η ψυχοθεραπεία είναι η διαδικασία για να ξεριζώσετε
τις ρίζες αυτές.

Παθητική - Επιθετική Προσωπικότητα

 

Η παθητική - επιθετική προσωπικότητα είναι μια χρόνια κατάσταση κατά την οποία ένας άνθρωπος ενώ φαινομενικά μοιάζει να υποτάσσεται και να συμμορφώνεται με τις ανάγκες και τις επιθυμίες των άλλων, εν τούτοις παθητικά αντιστέκεται σε αυτές αισθανόμενος

αισθανόμενος θυμωμένος και οργισμένος. Του λείπει η διεκδικητικότητα και η αμεσότητα σε σχέση με τις ανάγκες και τις επιθυμίες του. Παγιδεύεται λοιπόν σε μια χρόνια μη εκφρασμένη συναισθηματική κατάσταση θυμού, οργής και επιθετικότητας, η οποία με τον χρόνο διογκώνεται και ο ίδιος πνίγεται μέσα σε αυτήν.

 

Χαρακτηριστικές πτυχές του παθητικού - επιθετικού ατόμου είναι:

 

 

Ο Ρόλος της Ψυχοθεραπείας

 

Η ψυχοθεραπεία προτείνεται ως μία θεραπευτική λύση, ιδιαίτερα η υποστηρικτική και η γνωσιακή - συμπεριφορική θεραπεία. Ο ασθενής τείνει να εκφράζει μνησικακία απέναντι στον θεραπευτή, στον οποίο επιθυμεί να χτίσει μια εξάρτηση. Όμως στη διαδρομή της θεραπείας η απειλή που του προκαλεί η αυτονομία και οι τάσεις εξάρτησης θα γίνουν αντικείμενο πολλαπλών επεξεργασιών. Στόχος είναι η παρότρυνση της έκφρασης των αληθινών συναισθηματικών αναγκών του θεραπευόμενου στον θεραπευτή και έπειτα στις σχέσεις του, η κατανόηση της προέλευσης του χρόνιου θυμού του και η διαχείρισή του, ώστε να επιτύχει μία αποτελεσματικότερη εσωτερική και διαπροσωπική λειτουργικότητα.   

Τσάμη Αναστασία
Ψυχοθεραπεύτρια - Σεμινάρια

Υπηρεσίες Ψυχοθεραπείας &
Online Συμβουλευτικής

Μιαούλη & Ξάνθου 7
Λαμία, 35100

Τηλ: 2231050738
Κιν:  6944460212

E-mail:
tsami.anastasia@gmail.com